Adriea disini asni disana April 2009 how to get rid of black ants in the house

Cukup adalah persoalan kepuasan hati. Cukup hanya boleh diucapkan oleh orang yang bersyukur atas apa how to get rid of black ants in the house yang di peroleh. Tak perlu takut berkata cukup. Mengucapkan kata cukup bukan bererti kita berhenti berusaha. ‘cukup’ juga tidak boleh disama erti anda sudah berpuas hati. Mengucapkan kata cukup membuat kita melihat apa yang telah kita how to get rid of black ants in the house terima, bukan apa yang belum kita dapatkan. Jangan biarkan kerakusan manusia membuat kita sukar untuk mengungkapkan kata how to get rid of black ants in the house cukup. Belajarlah mencukupkan diri dengan apa yang ada pada diri kita how to get rid of black ants in the house hari ini, maka kita akan menjadi manusia yang berbahagia dan sentiasa bersyukur how to get rid of black ants in the house dengan apa yang ada. Belajarlah untuk berkata ‘cukup’

Akak aku lak penah cerita pasal adik ipar dia… Dorang ni macam nak lawan sape yang lagi hebat kot. Aku pon tak tau.. Bila sorang beli perabut.. Yang sorang lagi mesti nak beli perabut gak. Bila sorang nak mulakan perniagaan, mula la yang pihak lagi satu tu pon nak start how to get rid of black ants in the house berniaga. Tapi dia tak sedar ape yang dia buat tu bole how to get rid of black ants in the house mendatangkan kerugian yang amat sangat. Coz memang secara terang-terangan dia tak mampu. Ape yang dia mampu, tambah hutang. *ish ish ish ish.. Sambel geleng kepala…

Mulai dari saat ini.. Aku akan cuba sedaya upaya aku untuk berkata ‘cukup’ dengan ape yang aku ade sekarang ni. Bila rezeki da bertambah, haruslah aku tak lagi boros. Biar la orang kate aku hajah bakhil sekali pon… Nauzubillah… Lom sampai tahap kedekot lagi weh.. Huhuhu

Ari bday mak aku tu aku da mula demam. Tapi gigih pegi keje.. Time lunch pon aku tak makan… Aku call bos mintak nak balik awal.. Kul 230pm aku da kuar.. Tapi tak balik terus oke.. Aku shoot trus g HAT (hospital angkatan tentera). G amik stok panadol.. Huhuhu.. Tayah beli da..

Pas tu aku pk nak beli adiah ape la kat how to get rid of black ants in the house mak aku ni ek? Mmg btol aku tlupa ari tu bday dia. Nasib baik ade akak aku ingatkan. Memula aku nak masak je kat umah. Siap da search kat umah abg mat gebu lagi. Terliur aku kalo masuk blog die… Saspek la kat abg mat tu.. Satu ari nak cuba gak resepi-resepi kat umah dia tu.. Hehehe

Pas tu aku amik keputusan nak g beli mee udang how to get rid of black ants in the house special untuk mak aku. Punye la lame nak bungkus minah tu. Pas da siap beli mee, akak aku sms suh beli kek untuk mak dan pokok how to get rid of black ants in the house orked for the present. Aku menurut perintah beb….. *sila bangga mendapat adik yg macam ni kak.

Haa… Ni kek yg aku pilih. Memula akak suh beli kat secret recipe… But.. No no no.. Aku tamo.. Coz aku tau mak tak suke kek coklat or cheese how to get rid of black ants in the house bagai.. Macam hari tu .. Makan hari nak abis. Bila aku beli kek puding ni, pehhhh tak sampai sehari abis.. Hahaha.. Memang mak hepi sangat ari tu. Mee udang yg aku beli pon abis dia makan. Malam lak die makan nasik lagi.. Memang selera dia hari tu. Ingatlah.. Jika kita buat ibu kita gembira, memang tak ternilai kegembiraan yang dia rasa tu. Tak bermakna dengan wang dan juga harta boleh membuatkan dia how to get rid of black ants in the house gembira. Cukup dengan memperingati dia sudah membuatkan ianya penuh bermakna. *aku dah 28 taun dok ngan mak.. Memang itu yg salu mak cakap… Dan aku cukup memahami mak…

On 28/3/09 aku naik bas dari manjung dalam pkul 10.45 am.. Sampai kat pudu raya dalam kul 3pm… Jalan jem siot… Kak yati n fren datang amik aku .. Trus jelajah pegi kepong..Cari FRIM.. Aku ni lepak je lam kete.. Sebenarnya lapar.. Tapi tak selera lak makan donut yg aku beli kat how to get rid of black ants in the house pudu tu.. Then aku nengok dorang ni pusing-pusing je cari FRIM.. Ingat da tau.. Tak tau rupanya.. Heheheh.. So layan je la…. Aku banyak diam dari bcakap.. Coz kepala rasa da berat sangat. Pusing punya pusing.. Sampai gak FRIM.. Wohoii.. Utan woo.. Santik.. Cejuk mata memandang… Pas tgk lokasi, kenal2 ngan bos my sis.. Bos my sis ajak makan lam malay tea house tu. Pisang goreng die sedap.. Ade bijan. 1st time rasa tu. Nnt nak try buat kat umah la.. Ahaks.. But herba tea die.. Eeeiiii.. Tak cedap…. Takpe la.. Dapat gak alas perut….

Ni dalam cafe malay tea house.. Cantik je … Masa ni.. Dorang tgh tunggu kawan dorang… Tak kunjung tiba.. Last2 balik trus… Tgk muke aku.. Penat je ghopenya kan?? Mmg aku fenat! Lapar! N fenin… Huhuhu *cantik tak baju aku?? Abe belikan… Hik hik…

Sebab ni la…. Aku kene dok kat sini.. Jual produk tanamera tu. Tolong-tolong akak aku. Huhuhuhu… Aku mmg 0% tentang produk ni. Kak yati suh aku susun produk atas meja… Aku susun…. Kak yati suh aku bdiri kat situ.. Aku bdiri kat situ… Pas tu kak yati kasi aku price list… Mak aih… Aku kene juai barang-barang ni???? Redah jer la.. Bila org tanye pasal produk aku tarik kak yati. Bila org tanye pasal price… Aku settle… Bila org bayar.. Aku kasi aza.. Yg sebelah aku tu.. Pas tu aku pack.. Leh tahan gak sales ari tu.. Nak mencecah rm3k ga woo….. Well done.. Bos my sis siap offer aku keje ngan tanamera lagi.. Hah?? Apekah?? Hahaha cam biasa .. Aku senyum je laa…

Ramai gak guest yg datang pagi tu… Mase ni tgh ade game ape tah.. Aku tgk dari kejauhan je la… Dorang tepuk, aku tepuk… Hahaha.. Oh ye.. Yg baju oren sume staff tanamera. Termasuk aku. Hihihi… Aku dapat tshirt free ari tu..Thanx mr sham.. Walaupon beso sket… Jadi la… Yang penting.. Pree.. Hua hua hua..

Kat sini lak dorang sediakan pkhidmatan urut pree… Huaaaaaa!!!! Aku mmg nak g sini… Tapi da stuck kat kaunter akak aku tu.. Apo kan dayo.. Urut sendiri jek laa.. *errr….. Abe sudi nak urut ek? Tunggu kita da sah nnt yer… Hihihihi… (abe da jumpe blog aku daaa… Pandai die carik… Hihihi)

RELATED_POSTS